Tuesday, January 24, 2012

peach cobbler~

Assalamualaikum. :)
so,
i made peach cobbler.
nampak tak sedap kan?

sorry for the gambar yang buruk.
almaklumlah,x pandai potong2 ni..
x sempat ambil gambar lagi,my kakak da makan..
diary je pun..

well,first time buat kowt!
haha!!
read 5 tahun 5 bulan last 2 weeks.
then,terperasan plak ada resepi nih.
so,rasa nak makan la kan?


boleh je kalau xnak buat peach.
buat lemon,banana or apple pun bleh gak.
tapi x panggil peach cobbler la kan?
hihi!!

anyway,
yesterday i felt like i want to eat,
OREO cheesecake.
xnak makan yang secret recipe tuh,
sebab dah slalu makan and
muak la pula..
so,
i googled the recipe.
and found an interesting one.


so,pagi2 bangun awal kowt.
didn't sleep after subuh.
then,after breakfast,
went out to buy the ingredients.

apa yang menyedihkan is that,
everything ada da...
EXCEPT philadelphia cheese
and whipping cream.

benda2 ni memang la banyak kat supermarket.
but then,
kat mydin tadi,the cheese tu da habis.
yang lain ada,
tapi meragukan la..
sama gak ngan whipping cream.

ouh2.
kat melaka ni xde pembekal bakeri ke??
x menariknya!!
da la tutup LAMA pulak tu!!
kalau kat kuantan,ada banyak kowt!
ada melayu punya,
chinese punya pun ada.
jarang ar cuti lama sangat.


tetiba nak ANTI melaka pula..
kejam3~
lain kali,
tutup je la kedai tu,
xyah buka2..
tensionnya seyh!!

da la lunch makan prosperity yang pedas itu oh!
karang nangis karang...
anyway,
that's it la..
sekian,terima kasih. :)

p/s:
hek eleh!
macam sure jadi je kalau,
najihah farhana ni buat cheese cake.. :P

No comments:

Post a Comment