Monday, May 28, 2012

ekiden 2012~

Assalamualaikum.
so, i joined this ekiden yesteday.
semanya dilakukan semata-mata
untuk mendapatkan sijil...
haha!!

sama la macam kenapa saya nak join
olympiad math dan ujian kimia abenda ntah.
tp 2 ni sijil akademik,
i need more on kokurikulum sebenarnya..

anyway,
back to ekiden nih,
first runner suppose to be dekat je..
but saya x larat nak buat cmne?
i thought tht i was going to die..
nah, i thought tht i was already dead...


bila tengok semua orang berlari,
saya pun berasa bersemangat juga la.
so, saya pun lari + jalan2..
sorry to my groupmates..hihi!
but,ok lah..
dapat 172 / 290++ kowt??
untuk menyedapkan hati sendiri,
hebat tu!!haha!!

i didn't know pn my best friend frm sc johor datang.
kalau x boleh minx belanja kfc se-round..
haha!da lah dia dapat THIRD kowt??
hebat gila kan??
tapi, budak rugby nya pun..
memang agak fit la kan??


macam mana saya boleh berjalan sorang2??

ok.semuanya bermula selepas saya dah balik kat
starting point.
saya sakit perut, jadinya saya cuba mencari tandas.
untuk guna tandas kat tempat kehakiman tu,
macam takut je..
bangunan tu nampak menyeramkan dari luar.
xde orang nak teman saya ke tandas so saya alone la..

jalan2 cari tandas,
jumpa la sebiji kat bangunan nama dia GALERIA,
alamak!!kena bayar plak..
dahlah x bawa duit ni..


jadinya, saya pn patah balik ke tempat saya letak beg.
dan bawa lah duit saya.
tinggalkan je lah dulu beg kat situ.
dan pergi balik ke bangunan yang agak jauh dari
tempat kehakiman.

dan lepas tu,
saya ingat nak balik trus ke starting point,
tp booth rakan muda nampak menarik je??
so, jalan la dulu kejap...
xdelah menarik sangat sebenarnya..

lepas tu,
saya pn tunggu la sesiapa call saya,
dengan harapan mereka akan ajak saya jalan
beramai-ramai...
tp TIADA seorang pn...
memang forever alone betullah kan saya ini??
sebenarnya la, saya memang x suka ajak orang
jalan sama2 sbb tu saya tunggu orang ajak saya..
call me EGOISTIC, idc...


so,sambung la jalan2 lagi..
pergi booth ATM yang ada TLDM, TUDM tuh,
tgk2 juga masa kat tempat TUDM,
mana lah tahu ada kawan ayah saya ke??
haha!!
tulis2 kat buku pelawat utk dapatkan benda free,
saya kan memang suka berbuat sedemikian...hihi!

then,
buat pemeriksaan kesihatan,
tp x dapat tgk gula dalam badan sebab saya x cukup umur.
sekadar buat tekanan darah.
yang pasti, saya tidak obesiti,yeah!!
malahan, lebih berat badan pun tidak..
walaupn saya gemuk, tp mungkin sbb saya tinggi kowt?
so, dia macam balance,ey??

lepas tu,
saya pn buatlah ujian psikologi.
betul lah..saya ni ada masalah mental.
tak pernah tahu pn saya ada anxiety disorder...
sebab saya selalu buat benda berulang-ulang.
contoh ar macam pagi tu,
haampir 10 kali saya check sama ada
no dan resit ekiden dibawa bersama..
sebab saya takut ada benda yg tertinggal.


akak tu cakap,
anxiety ni disebabkan kurang keyakinan.
tp selalunya masa buat presentation,ok je??
xde la menggigil-gigil..

ouh2!saya buat another psychology test.
agak merepek dan memalukan kalau ada orang tahu resultnya.
ia dipanggil
ujian cinta, kowt?
haha!!the result tu agak kelakar...
baru saya tahu saya ni orangnya bagaimana...
no wonder no one ever love or like me..haha!!

masa buat ujian psikologi ni,
akhirnya setelah lama menunggu,
kawan saya pn call...
yeah!!walaupn dia hanya suruh ambil bag..
ngee~agak terharu dan tahap nak menangis da ni..
ok,itu agak hiperbola la..


so, pergi lah ke tempat saya tinggalkan beg tadi,
disebabkan saya ter-merayau sorang2 dan sangat jauh,
untuk kembali ke starting point memang lambat la kan??
tp sangat menyedihkan bila sampai,
xde orang pn kat situ??
saya pn duduk la kejap, melepaskan penat..
lepas tu nampak zahwan dan beberapa orang lain datang..

trus ajak pergi tempat tunggu bas,
padahal bas lamanya pn lagi...
x sempat nak beli makanan..
huhu~

dan trus balik..
sampai kolej, ingat nak tido sat,
tp x kemas barang pn lagi.
jadi, sambil mengemas, saya pn tgk running man!!
sangat kelakar..haha!!
penat gelak sakan..tp gelak slow2 je la..


urm, betullah kan....
penipuan dan NAJIHAH FARHANA tidak dpt dipisahkan,
kami macam pasangan kekasih,kowt??hehe...
ini kerana saya sentiasa mencari waktu terbaik
untuk menipu walau sesiapa sahaja yang senang tertipu.
hihi!!teruk3 nya kan??


sampai rumah around 8.30 pm kowt?
alhamdulillah.. ;)

that's how my day goes,
da~
sekian, terima kasih.

p/s : bila la my sis nak postkan my laptop..huhu~

No comments:

Post a Comment