Wednesday, May 30, 2012

run3~

assalamualaikum.
so.i've been addicted to this variety show
named running man!!
watched it until episode 43.
hiyarghhh!!!


my ibu has been telling me to stop watching.
haishh..
if i stop watching,
i might fb-ing lah pulak??

so, i did it this way..
i only watched the show after i've done something useful,
such as,
finishing hw,
doing laundry,
including EATING!!
hihi!!


anyway,
it feels like all my life is abt running man la plak..
like, finding missing things in my house,
choosing the right place to go,
searching for certain things at the mall,
aarghhhh!!!
i'm going crazy,seriously!!
wait, thought tht u already am??


ouh3.
i'm bored already..
huhu~

so,da~
sekian, terima kasih. ;)

Tuesday, May 29, 2012

new URL~

Assalamualaikum.
ok!semua pandang atas!!
pandang la atas!!
nampak x??
haha!!

yup!
new URL.
chantek x??
one of my friend gave tht domain
as a birthday present..

the only friend of mine yang kasi present..
maklumlah, saya kan forever alone..
haha!!
bt still, i like being alone,
so what??

walaupn setahun je,
tapi domain ni sangat chantek...
it's my name,kan?
tolongla faham..

anyway,
i'm having fun with this new URL.
haha!!
thanks, again.

so,da~
sekian,terima kasih. ;)

Monday, May 28, 2012

ekiden 2012~

Assalamualaikum.
so, i joined this ekiden yesteday.
semanya dilakukan semata-mata
untuk mendapatkan sijil...
haha!!

sama la macam kenapa saya nak join
olympiad math dan ujian kimia abenda ntah.
tp 2 ni sijil akademik,
i need more on kokurikulum sebenarnya..

anyway,
back to ekiden nih,
first runner suppose to be dekat je..
but saya x larat nak buat cmne?
i thought tht i was going to die..
nah, i thought tht i was already dead...


bila tengok semua orang berlari,
saya pun berasa bersemangat juga la.
so, saya pun lari + jalan2..
sorry to my groupmates..hihi!
but,ok lah..
dapat 172 / 290++ kowt??
untuk menyedapkan hati sendiri,
hebat tu!!haha!!

i didn't know pn my best friend frm sc johor datang.
kalau x boleh minx belanja kfc se-round..
haha!da lah dia dapat THIRD kowt??
hebat gila kan??
tapi, budak rugby nya pun..
memang agak fit la kan??


macam mana saya boleh berjalan sorang2??

ok.semuanya bermula selepas saya dah balik kat
starting point.
saya sakit perut, jadinya saya cuba mencari tandas.
untuk guna tandas kat tempat kehakiman tu,
macam takut je..
bangunan tu nampak menyeramkan dari luar.
xde orang nak teman saya ke tandas so saya alone la..

jalan2 cari tandas,
jumpa la sebiji kat bangunan nama dia GALERIA,
alamak!!kena bayar plak..
dahlah x bawa duit ni..


jadinya, saya pn patah balik ke tempat saya letak beg.
dan bawa lah duit saya.
tinggalkan je lah dulu beg kat situ.
dan pergi balik ke bangunan yang agak jauh dari
tempat kehakiman.

dan lepas tu,
saya ingat nak balik trus ke starting point,
tp booth rakan muda nampak menarik je??
so, jalan la dulu kejap...
xdelah menarik sangat sebenarnya..

lepas tu,
saya pn tunggu la sesiapa call saya,
dengan harapan mereka akan ajak saya jalan
beramai-ramai...
tp TIADA seorang pn...
memang forever alone betullah kan saya ini??
sebenarnya la, saya memang x suka ajak orang
jalan sama2 sbb tu saya tunggu orang ajak saya..
call me EGOISTIC, idc...


so,sambung la jalan2 lagi..
pergi booth ATM yang ada TLDM, TUDM tuh,
tgk2 juga masa kat tempat TUDM,
mana lah tahu ada kawan ayah saya ke??
haha!!
tulis2 kat buku pelawat utk dapatkan benda free,
saya kan memang suka berbuat sedemikian...hihi!

then,
buat pemeriksaan kesihatan,
tp x dapat tgk gula dalam badan sebab saya x cukup umur.
sekadar buat tekanan darah.
yang pasti, saya tidak obesiti,yeah!!
malahan, lebih berat badan pun tidak..
walaupn saya gemuk, tp mungkin sbb saya tinggi kowt?
so, dia macam balance,ey??

lepas tu,
saya pn buatlah ujian psikologi.
betul lah..saya ni ada masalah mental.
tak pernah tahu pn saya ada anxiety disorder...
sebab saya selalu buat benda berulang-ulang.
contoh ar macam pagi tu,
haampir 10 kali saya check sama ada
no dan resit ekiden dibawa bersama..
sebab saya takut ada benda yg tertinggal.


akak tu cakap,
anxiety ni disebabkan kurang keyakinan.
tp selalunya masa buat presentation,ok je??
xde la menggigil-gigil..

ouh2!saya buat another psychology test.
agak merepek dan memalukan kalau ada orang tahu resultnya.
ia dipanggil
ujian cinta, kowt?
haha!!the result tu agak kelakar...
baru saya tahu saya ni orangnya bagaimana...
no wonder no one ever love or like me..haha!!

masa buat ujian psikologi ni,
akhirnya setelah lama menunggu,
kawan saya pn call...
yeah!!walaupn dia hanya suruh ambil bag..
ngee~agak terharu dan tahap nak menangis da ni..
ok,itu agak hiperbola la..


so, pergi lah ke tempat saya tinggalkan beg tadi,
disebabkan saya ter-merayau sorang2 dan sangat jauh,
untuk kembali ke starting point memang lambat la kan??
tp sangat menyedihkan bila sampai,
xde orang pn kat situ??
saya pn duduk la kejap, melepaskan penat..
lepas tu nampak zahwan dan beberapa orang lain datang..

trus ajak pergi tempat tunggu bas,
padahal bas lamanya pn lagi...
x sempat nak beli makanan..
huhu~

dan trus balik..
sampai kolej, ingat nak tido sat,
tp x kemas barang pn lagi.
jadi, sambil mengemas, saya pn tgk running man!!
sangat kelakar..haha!!
penat gelak sakan..tp gelak slow2 je la..


urm, betullah kan....
penipuan dan NAJIHAH FARHANA tidak dpt dipisahkan,
kami macam pasangan kekasih,kowt??hehe...
ini kerana saya sentiasa mencari waktu terbaik
untuk menipu walau sesiapa sahaja yang senang tertipu.
hihi!!teruk3 nya kan??


sampai rumah around 8.30 pm kowt?
alhamdulillah.. ;)

that's how my day goes,
da~
sekian, terima kasih.

p/s : bila la my sis nak postkan my laptop..huhu~

Friday, May 25, 2012

bsmm camping~

Assalamualaikum.
so, just got back frm this camping.
kinda fun la kowt??
haha!!

activity yang agak membosankan adalah,
semua talk2 yang mengantukkan diri saya,
sepanjang talk,
saya pasti akan tertido,
dan bila tersedar je,
sama ada talk tu da nak habis,
ataupn semua orang da blah..

yang agak menarik adalah,
jungle trekking..
tu je la kowt yg paling mencabar yg kitorang buat.
track dia 3 km kowt.
katanya 45 minit tp rasa macam 10 minit je
kalau x jam..

kebanyakkan jungle trekking slalunya
mengambil masa agak lama.
contohnya macam masa this one camping
that i went when i was form 3.
lama sangat!!
3 jam kowt??
memang sangat best.

lalu kat sungai.
halangan pun sangat menarik..
paling penting, semuanya perempuan ar masa tu..
so,macam agak bebas sikit..
haha!!

back to this jungle trekking kat hutan pendidikan..
benda yang saya agak tidak suka,
monkey bar ke abenda nama dia tuh..
walaupn saya dapat melepasinya,
tapi saya tetap x suka..
sebab ia membuatkan saya semakin tinggi!!
err,sedikit bajet di situ..maaf~

benda yang agak kelakar,
masa operasi la kan??
saya ni group perubatan.
kitorang tunggu je la pesakit
datang kat pusat operasi tu..

kerja yang agak mudah..
so,ada la 1st patient datang,
luka menegak kowt??
alah,malas betullah!!
saya pun menyerahkan pesakit itu
kpd seorang form 4 yang menjadi doktor.

kesian dia!!
next patient pun saya bagi form4 tu juga..
tetiba datang sorang patient yang patah terbuka.
saya pun dengan seorang lagi,
dr AIMAN namanya..

haha!!
cubalah merawat manusia malang itu.
kami cuba untuk membersihkan luka pada mangsa,
namun ia agak tidak masuk akal,
kerana tulang (ranting kayu) itu melekat pada darah
yang ditempelkan pada tangan mangsa..

oleh kerana,
kami agak malas berfikir.
dr aiman dengan tidak membuang masa
memberi cadangan agar kami memotong sahaja tangan
pesakit yang sangat malang itu...

alasan diberikan :
tangan mangsa kena jangkitan kuman..
haha!!

sesungguhnya,
saya ni x boleh jadi doktor kowt??
sebab diri ini sangatlah ganas..
rawat luka pn,kesian pesakit2 itu,
sebab saya tekan kuat sangat.
haha!!

anyway,
masa ikhtiar hidup juga best kowt!
makan ayam bbq sendiri.
if only i help my abah masa buat bbq kat rumah,
mungkin saya boleh kenal mana ayam yang da masak.

pengajaran yang saya dapat???

walaupn kat sekolah tak pernah bertegur sapa,
tapi masa camping ni teamwork agak sangat kuat.
macam saya sendiri,
saya sangat susah untuk bercakap dengan
orang yang saya jarang cakap...
tapi masa camping,ok je pun??

pengalaman menarik??
bestnya tido betul2 bawah kipas
dan di atas lantai..
tanpa tilam.
hanya ada tikar..
sangat sejuk!!nasib baik x demam..
kerana saya tidak membawa apa2 selimut/sweater.

balik rumah nak buat camtu lagi la..
maklumlah,bilik saya kat kpz ni sangatlah
ala2 bilik sauna...
everyday kena buka tingkap agar udara sejuk masuk.
malam2 kena tutup lampu,
sebab kalau x mesti panas..

kesian kawan saya ni..
mereka call saya tp saya off phone,
dan hanya on sebelum tido je..
banyak kali mereka call..
sorry lah bros,wrong timing ar..

ok lah..
panjang suda..
da~
sekian,terima kasih..

p/s : terkejut tetiba kena hug dengan
       sorang kanak2 kecik ni...seriously!!


last exam school based~

Assalamualaikum.
so,
it was the last exam yang school based punya..
lepas ni da xde da..
hanya tinggal trial dan spm..

talking abt spm..
cuak la plak tetiba..
banyak benda x cover lagi..
exam hari tu pn,
buat cmtu2 je..

harapan memang la nak straight A's,
tapi kalau soalan da memang agak susah,
can't do anything, though!!

anyway,
here goes the reflection,

Bahasa Melayu
berpeluh-peluh menulis karangan tau!
harapla x banyak salah..

Sejarah
harap2 la essay tu x banyak salah..
serious blank masa sume2 tu..

English
aaarghh!!i don't have enough vocab..
seriously!!
grammar pun salah..huhu~

Aljabar Linear
Memula try2 ar buat..
lama2 tido je la..
malas..
let's aim for audit!haha!!

Pendidikan Jasmani
Sekiranya saya pandai melukis,
atau lebih kreatif,
mungkin lebih baik kowt??

Mathematics
Ouh..ruginya x tengok soalan tu..
tengok jawapan sekali imbas je..
memang x agak pn akan keluar benda tu..

Additional Mathematics
ok.ia sangat susah..
saya sangat blank masa exam..
masa juga x cukup..
tp saya sangat kuat semangat..
x nangis!!hehe!

Pendidikan Islam
urm,hafazan kowt banyak lupa??
act,x hafal pun..
hihi!
sirah pn hentam juga..
teruk kan??

Chemistry
soalan susah..

Physics
memang part modification tu sangat x faham.

Biology
aaarghh!
don't ask..
x baca pun pasal kidney2 tu..
kiranya,banyak sangat x baca..
paper 1 terlampau banyak hentam.
i'm aiming for A untuk bio.
InsyaAllah!! :DD

French
penat je hafal haiwan2 dan pekerjaan tu semua.
if i know that soalan dia sama macam
when i was form 1,
saya pasti akan study dictionary je..
haishh!!

that's how my 3 weeks of exam goes la..
walaupn minggu exam,
saya tetap buang masa setiap petang
dengan menonton cerita 49 days..
truk x??

so,da~
sekian,terima kasih. :D






Monday, May 21, 2012

1 day journey~

Assalamualaikum.
so, i went to ipoh.
for a day.
with my family.

balik macam nak lari dari sekolah je.
didn't tell anyone.
my roomate pn tak tahu..
sorry2 guys..
i wasn't planning pun..

pergi ipoh naik kereta.
balik naik ETS..
baru berangan nak naik bas..

maklumlah,
kali terakhir saya naik bas perjalanan jauh
adalah 2 tahun lepas.
tu pun kuantan-seremban je..
5 jam trip..
rindunya..

dulu saya bukannya x suka naik bas.
tapi,disebabkan barang saya yang terlampau banyak
tiap kali naik bas,
tu yang saya malas tu..
bukannya sebab demand, okay??

anyway,
dah lama tak pergi kl sentral.
lama gila tunggu train..
nasib baik x penuh..

yang pasti,
masa nak naik train tu,
saya amatlah penat.
nak duduk tapi sume da penuh.

tetiba ada orang ni bangun,
ok,gentleman ar jga..
dan saya mula terfikir..
kalau kat sekolah,
xkan jumpanya macam ni..
my schoolmates memang xde kowt yang gentleman..

entahlah!
maybe i don't really get to know them closer..
but wait,as if i care pn kan??
haha!!

as usual,
exam menyebabkan saya kena brain freeze,
x tido malam,
sakit mental
dan macam2 lagi..

i think i need to take any antidepressant la..
kalau ada stimulant lagi bagus!!
haha!!

ok.da~
sekian,terima kasih. :DD

p/s : masih menunggu siapa sudi pinjamkan laptop..hihi!!

Monday, May 14, 2012

putus cinta??

Assalamualaikum.
so,i was listening to the radio.
caught a statement which says,

"semua orang pernah putus cinta"

i mean la,
seriously??
ada je pun sebenarnya,
orang yang x pernah fikir langsung pasal cinta ni..

ouh.
ia sangat menggelikan apabila bercakap soal ini..
haha!!

contohnya,
macam orang yang x pernah terfikir utk berkahwin
seumur hidupnya..
mestila dia tak pernah bercinta,right??
haha!!
sah2 la bila x pernah bercinta,
pastinya dia takkan putus cinta..
right3??

anyway,
i have a theory here.

Premise 1 : Semua orang pernah putus cinta.
Premise 2 : Saya tak pernah pun...
Conclusion : Saya bukan semua orang!!

so,da!
sekian,terima kasih. ;

p/s 1 : never love ur crush,
          but love the one who have a crush on u.
          :DD

p/s 2 : maaf!saya terpaksa buat post ni
          untuk membangunkan diri ini..

Tuesday, May 8, 2012

ijn visit~

Assalamualaikum.
so,yesterday we went to ijn.

dapat buat attachment dengan this dr ika,
tapi kejap je la..
sejam lebih kowt??


sangat best!
jumpa pesakit..
ada pesakit yang x suka dirinya dikaji oleh
pelajar macam saya,
tapi ada je yang x kisah..

then,
masuk bilik echo.
jumpa ar beberapa pesakit dalam tu.
tengok macam mana dr yang buat echo tu,
sangat hebat!!!

dia gerakkan cursor dan main tekan2
guna tangan kiri kowt!!
da la sangat laju..
sangat hebat..
lepas tu, gambar pn terprint sendiri..


nampak la segala valve2 yang ada dalam jantung,
nampak atrium,ventricle semuanya..
walaupun, x dapat jalan2 kat ijn tu,
sekurang-kurangnya saya da belajar da
macam mana kehidupan doktor ni.

dan ia sangat BEST!!!
ia membuatkan anda sentiasa tergesa-gesa dan berlari-lari.
dapat memenuhi masa anda,
dan anda tida perlu memikirkan perkara2 x berkaitan..


contohnya macam fall in love ke??
kan sibuk??
mana ada masa,btul x??
sangat sesuai dengan saya,
kerana
no one's going to fall in love with me,
and that's why i won't fall in love with anyone too...
hihi!!

anyway,
dapat this cute book.
comel sangat!!
haha!!
so,da~
sekian,terima kasih. ;)

p/s : memang ijn ni dah berubah sangat2 la..
       seriously!!

Sunday, May 6, 2012

my family visit~

assalamualaikum.
so,yesterday
my family did visit me.

my ibu made some nasi lemak,
spaghetti,
bought some ayam goreng!!ngee~
and also a birthday cake,
which have my adik's name too la.
my sis made a choc cake.
ouh2,got puding too..hehe..



my tuk alang datang juga..
i have such a big family,right?
met my nenek too!
last time i met her,
was when i went back last month,
not last week, ok??

anyway,
got a big teddy bear!!
it's so cute tht i don't feel like giving any name to it.
any suggestion,
feel free to contact me. :D



currently,
i have the strawberry,the kura2
and this big teddy bear.
it's FAT like me.
nah, maybe i'm much more big than the teddy.



at nyte,
my ayam / sappy / bakal isteri kepada bakal ustaz
gave me a choc cake.
katanya dia yang buat.
*that's why fasha like her, she know how to bake cakes
sweetnya..
bt can't cry,
i don't cry on sweet occasion.

then,
my best friend gave me this cute card.
it's really nice,
and i'm thinking of keeping it in this file of memories.



remember the file that i keep most of my letters,
notes frm my friends,
and also birthday card?
yup,that one.

seriously,
if i got the card secretly,
without any sender's name,
i would think that it was from a girl.
i mean, only girl would do that kind of irritating errand,
i mean, which guy would love cutting papers,
decorating,
and cutting and so on..

anyway,
thanks,dear.
i'm not throwing it away.
haha!!
unless u told me so la..
i also won't shed the card into pieces,
or burn it into ashes.
hehe.if u know what i mean.



thanks my sweetest family and friends.
gonna remember this la.
haha!!

i still remember me crying
on my birthday when i was small.
seriously,
if i post that pic,
man,
everyone's going to call me crybaby..haha!

so,da~
sekian, terima kasih. :)

p/s : one checked on my wish list.. :D

i'm done with 16~

Assalamualaikum.
and now i'm one year older...
ouh!tidak!
i wish i'm still a kid.
ngee~

anyway,
kalau nak ikut first person yang wish,
is this lil bro.
last month lagi da wish..
ala the one yang bagi hadiah tu..


next is my sis,
minggu lepas,
beliau post this pic of cake yang dia buat.
eleh,bajet dia sorang je pandai buat.. :P
da la x tinggalkan pun??
baik x payah..


next is my family,
hari rabu, 10 malam,
my dad pun called..
hihi!!
masa tu tgh berkumpul dengan budak sapphire.
x join pn diorang makan,
saya da makan tomyam la masa tu!!


then comes my best friend kat sini,
i read his message masa pagi la kan?
maklumlah,
balik sapphire tu saya sangat ngantuk.
so,terus tido tanpa sempat charge phone..

then my KG yang sweet,
wish kat kafe.
ada plak tu,
sorang manusia lain nak CURI my birthdate.
dear, u born in january,
be it la!! :P

then datang la yang lain2 sume tu..

ouh.
the last person i talked to last night,
was my best friend kowt?
the other one la..
punya la busy dia ni mengalahkan menteri.
haha!!
katanya sibuk ngan rugby..

dan pagi ni buka fb,
ada satu vid kat fb frm my batchmate kat sana..
sweetnya!!
penat la camni..
semua orang agak sweet..
ada la this cute friend of mine,
bagi saya kinder bueno.
sweet nya..
maklumlah,
xde orang nak bagi kinder bueno kat saya..
xde orang pernah bagi pun..
huhu~

so,
that how my birthday goes la..
alhamdulillah,
walaupun ada suara2 sumbang,
yang cakap saya ni telah tua..
tp saya x kisah..

i mean,
pernah la plak saya kisah pasal apa org cakap?
durh~

so,da~
sekian,terima kasih. ;)

Tuesday, May 1, 2012

last sports day ever kowt??

Assalamualaikum.
so,it was the last sports day,
for me as a secondary school student..
so what??

alhamdulillah.
sapphire won the first place.
maybe it was bcoz i didn't join anything kowt?
if I,najihah farhana had join the marching,
surely we might not get to be the 1st place,
right??

honestly,
last yr was the first time my house didn't win
the sports day.
since i was in primary school,
my house always get the first place..
and it was bcoz i didn't join any event..hihi!!

anyway,
didn't do much fr my house.
just sewing and sewing.
and bored!

well,
i was quite happy yesterday.
thanks to the comics,
that i can't stop smiling
and be happy!!
haha!!

#rule 4
i ONLY take my pics if it's my own camera..
hehe!!

so,da~
sekian,terima kasih. :)

p/s : hebat3!!malam2 makan domino..
       najihah farhana mmg suka makan pn kan?
       say what??